Ronde Tafel Hoogeveen zorgt voor onvergetelijke Sinterklaas voor minima gezinnen

Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een cadeautje of snoepgoed op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend. Het is niet uit te leggen dat de Goedheiligman hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is hierdoor groot. De zorgen en stress nemen toe bij het hele gezin, een kind raakt in een sociaal isolement en dat zorgt vaak voor uitsluiting.

Steeds meer kinderen zonder cadeaus

Iedereen kent wel een gezin dat minder goed kan rondkomen en hoe gaat dat op school? Op 6 december wordt er in de klas en op het schoolplein over niks ander gepraat dan al die mooie sinterklaas cadeaus. Maar hoe leg je een kind uit, dat de hele klas schoencadeautjes en een volle sinterklaasmand mag uitpakken op 5 december en dat jij niks hebt gekregen? Dit is niet uit te leggen en voor zowel de kinderen als de ouders en familie geen leuke periode. Ronde Tafel 65 in Hoogeveen gaat op 3 en 4 december Sinterklaas cadeautjes bezorgen aan kinderen die geen pakjesavond kunnen vieren.

Meld je nu aan of help mee!

Dit jaar wil de Ronde Tafel zoveel mogelijk gezinnen met kinderen een onvergetelijke Sinterklaas bezorgen. Inschrijven kan op www.rt65.nl/sinterklaasactie. Woon je in Gemeente Hoogeveen, of ken je een kind dat geen cadeautjes krijgt, meld deze dan aan op de website. Uiteraard kan de Ronde Tafel dit niet alleen en is alle hulp welkom. Helpen kan door op de website een donatie te doen. Met deze donaties zorgen wij dat er zoveel mogelijk gezinnen blij worden gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *