Mountainbikes De Windroos mede mogelijk gemaakt door Tafelronde 65 Hoogeveen

Eens in de twee jaar wordt in het kader van de sport- en cultuurweek door de leerlingen van VSO De Windroos uit Hoogeveen de Alpe d’Huez in Frankrijk per fiets beklommen.

Omdat voor nogal wat leerlingen van De Windroos een mountainbike en de reis naar Frankrijk niet te betalen zijn, heeft de school een beroep gedaan op de Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe.

Deze Stichting, die actief is in elf van de twaalf Drentse gemeentes, ondersteunt op diverse manieren jongeren die opgroeien in gezinnen met financiële problemen. Dat wordt gedaan, aldus woordvoerder van het Jeugdfonds Koert Thalen, om te voorkomen dat ze in een sociaal isolement raken als ze vanwege een gebrek aan financiën niet mee kunnen doen aan sport of culturele activiteiten.

Tien mountainbikes

Gistermiddag was het zover en heeft een vertegenwoordiger van het Jeugdfonds tien mountainbikes overhandigd aan VSO de Windroos. De fietsen zijn, behalve door het Jeugdfonds, ook betaald met een deel van de opbrengst van De Ronde Tafel 65 stuiterballenrace 2017, terwijl ook Fietsenwinkel Luppes en Co financieel is bijgesprongen.

Ineke Jansen, teamleider van de school: ,,We zijn al vier keer met een groep leerlingen naar deze illustere berg geweest. Allen hebben toen de top bereikt, wat hun zelfvertrouwen een enorme boost heeft gegeven. Behalve veel oefenen is ook goed materiaal van groot belang. De huidige mountainbikes waren aan vervanging toe. We zijn dan ook heel blij met het nieuwe materiaal.”

Bron: Dagblad van het Noorden